kjemisk-peel-stor

TCA kjemisk peel

Kjemisk peel med trikloreddiksyre (TCA) utføres ved at en pensler etsende syre på huden og dermed skaper en kontrollert brannskade i øvre hudlag. Dette fører til at huden virkelig får en booster til å produsere ny hud, og en kan oppnå en strammere, glattere hud med en jevnere hudtone og jevnere struktur. TCA-Peel er også meget kollagenstimulerende.
Hva er kjemisk peel?
En kjemisk peel gjøres ved at syre pensles på huden i tynne lag. Dette for å lage en kontrollert «brannskade» i huden, som igjen vil stimulere til nydannelse av hud og gir huden en skikkelig booster til å reparere seg selv. Ordet «peel» betyr å «skrelle».

Resultat
Den nye huden som dannes fremstår strammere, jevnere i struktur og med mindre porer, mindre tydelige arr og smålinjer. Også hudtonen vil bli jevnere, det er mulig å fjerne pigmentforstyrrelser og aldersflekker (solskader) med denne type peel. Også på kviser og urenheter vil peel ha en gunstig virkning.

Bruksområder
Svært egnede områder for kjemisk peel er ansikt, hals, hender og brystparti.

Hvordan
Først fjernes oljer og smuss i huden med hudsprit. Deretter påføres TCA-peel lagvis. Avhengig av mengde peel en påfører og hudens tykkelse, vil du oppleve varme og svie i varierende grad. Peelingen tilpasses individuell hudkvalitet og ønsket effekt.  Regelen er jo dypere en går i huden, jo bedre effekt vil en også oppnå. Behandler leser av hudens reaksjon, og stopper påføring ved ønsket dybde. Etter 3-10 minutter nøytraliseres peelingen med en «stoppekrem».

Etter behandling
Like etter behandlingen vil huden være rosa med et hvitaktig skjær. Ved en sterk peel vil en også kunne se og kjenne at huden er litt hoven. Etter behandling vil du føle en mild form for solbrenthet.

Første dagen kjennes huden ok. Fra og med andre dag vil den oppleves tørr og stram, og den ser tørr og rynkete ut.  I tillegg kan du oppleve mild kløe og irritasjon. Det er viktig at du fukter huden og holder den myk med en fet krem de neste dagene. Etter hvert vil huden begynne å sprekke opp og falle av flakvis. Etter en uke er den gamle huden borte, og din nye hud fremstår som glattere og jevnere. Huden kan ennå se litt mer rosa ut enn vanlig og er enda litt tynnere enn vanligvis, men den bygger seg opp dag for dag. Huden er sårbar etter en peel, så det er viktig å bruke solkrem med høy faktor noen uker etterpå.  Du bør unngå direkte sollys.

Er en kjemisk peel smertefullt?
Ja, en dyp peel vil være forbundet med noe smerte eller sterkt ubehag. Den mest intense svien varer bare noen få minutter. Ved påførsel av stoppekremen, vil en kjenne umiddelbar lindring av den brennende følelsen, og huden føles bare varm.